Contact

Adresgegevens:
Oostelijk Zwembad
Gerdesiaweg 480
3061 RA Rotterdam

Contactgegevens:
Tel: 010-4136444
E-mail: info.oostelijk@sportfondsen.nl

Hoe kun je ons bereiken?
Met het openbaar vervoer is de accommodatie goed bereikbaar. Wanneer je van plan bent om met het openbaar vervoer richting het Oostelijk Zwembad te komen, kijk dan goed op www.9292.nl zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Klik hier voor een beschrijving via Google Maps.

Parkeren
Parkeren kan in de omgeving van het Oostelijk Zwembad op de aangegeven parkeervakken. Parkeren is betaald.

Heb je een tip voor ons of een vraag waarmee we je kunnen helpen, dan horen we dat graag!
Vul hieronder het contactformulier in en we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag. Je kunt ons natuurlijk ook bellen op telefoonnummer 010-4136444. We zijn telefonisch bereikbaar voor al jouw vragen.

Openingstijden receptie

Maandag07:00 - 22:00 uur
Dinsdag07:00 - 18:15 uur
Woensdag07:00 - 22:00 uur
Donderdag15:00 - 18:00 uur
Vrijdag08:00 - 20:30 uur
Zaterdag08:00 - 12:00 uur

Heb je een vraag?

Nog 500 tekens resterend

Algemeen

Klik hier voor een overzicht van de reguliere openingstijden.

Klik hier voor een overzicht van onze tarieven.

Ja, er zijn grote kluisjes aanwezig in onze speciale kleedcabines. Je kunt gebruik maken van de kluisjes met een € 1,00 munt. Het geld krijg je terug.

Aan de kassa is het mogelijk om zwemluiers aan te schaffen. Zwembandjes dienen onze gasten zelf te verzorgen. Kinderen zonder zwemdiploma mogen alleen onder begeleiding van een volwassene (18 jaar of ouder) zwemmen. Maximaal 2 kinderen per volwassene.

Ja, je kunt bij ons betaald parkeren. Let op! Het aantal parkeerplekken is beperkt. Wij adviseren je daarom zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Ja, gevonden voorwerpen worden maximaal twee weken bewaard bij de receptie. Om contact op te nemen met de receptie klik je hier.

Zwemles

De Nationale Raad Zwemveiligheid vindt: hoe eerder een kind veilig is in het water, hoe beter. De meeste kinderen die verdrinken, zijn immers tussen de nul en vier jaar oud. Vanaf zeer jonge leeftijd kun je baby- en peuterzwemmen in ons zwembad om jouw kind vertrouwd te maken met het water.

De adviesleeftijd om te starten met zwemles voor het A-diploma is vier tot vijf jaar. Er zijn ouders die liever eerder willen starten met zwemles, namelijk als hun kind drie jaar is. De eisen die aan het A-diploma zijn gesteld, zijn te moeilijk voor een kind van drie jaar om te halen.

Vanaf 3 jaar kun je jouw kind wel voor onze zwemlessen inschrijven.

Om je in te schrijven voor zwemles klik je hier. Dit kan vanaf 3 jaar.

Voor veel zwemlesgroepen bestaat een wachtlijst. Hier vind je bij benadering de wachttijd per groep. De wachttijd is van vele factoren afhankelijk en is dus onder voorbehoud.

Je kunt je kind telefonisch of via e-mail afmelden voor de zwemles. Klik hier om contact op te nemen.
Vermeld duidelijk de naam van jouw kind en bij voorkeur ook het pasnummer.

Nee, dit is niet mogelijk. De geldigheidstermijn van het abonnement wordt niet verlengd bij korte afwezigheid/ziekte. Bij langdurige afwezigheid door ziekte kan het abonnement worden stopgezet. Hiervoor vragen wij je te mailen naar a.glansdorp@sportfondsen.nl.

Voor een overzicht van het diplomazwemmen klik je hier.

De zwemlessen gaan altijd door. Alleen niet op officiële feestdagen, met uitzondering van Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. In de zomervakantie is er een aangepast zwemles rooster. Ouders van leskinderen worden daar altijd tijdig over geïnformeerd.

Je kunt de vorderingen van jouw kind volgen door in te loggen op het leerlingvolgsysteem. Hier worden na elke zwemles zo spoedig mogelijk de scores toegevoegd.

Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Ga samen van de glijbaan of doe spelletjes. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen!

Een kind moet eerst ‘watervrij’ zijn alvorens het kan leren zwemmen. Voor ons is een kind watervrij als het zonder angst in speelse situaties geheel onder water durft en een aantal tellen zonder hulpmiddelen goed kan drijven op buik en rug.

In onze visie kunnen kinderen van 4 à 5 jaar alleen maar leren door te spelen. Een kind van die leeftijd kan niet een heel uur alleen maar baantjes zwemmen. Er worden wel banen gezwommen, maar wij proberen dat zoveel mogelijk met speelse vormen te combineren, waardoor een kind zwemles leuk vindt en sneller leert. Wij leren de kinderen vanaf de eerste les al zelfstandig en in groepjes te werken. Met opdrachtkaarten oefenen kinderen zelfstandig bepaalde vaardigheden die eerder al zijn aangeleerd. Hierdoor kan de zwemlesgever heel gericht met een klein groepje intensief iets oefenen.

Opwaarderen kan in de omgeving van jouw kind in onze webshop of via onze receptie.

Via de webshop:
Stap 1: Gaan naar onze webshop en log eenvoudig in.
Stap 2: Kies voor het tabblad “Abonnement”.
Stap 3: Kies het juiste zwemlesproduct en plaats deze in de winkelmand.
Stap 4: Vergeet niet om de juiste kaart te selecteren (bestaande kaart als jouw kind al zwemt).
Stap 5: Controleer of het juiste kaartnummer onder in beeld staat.
Stap 6: Ga vervolgens door naar afrekenen en ga door in de iDEAL omgeving
Stap 7: De kaart is opgewaardeerd en je kunt nu eenvoudig de les afwaarderen bij onze receptie.

Via de website kan je met je naam en kaartnummer inloggen in het digitaal leerlingvolgsysteem. Hier kunnen de leerlinggegevens worden aangepast en de lesscores worden gevolgd. Zorg ervoor dat alle gegevens juist zijn ingevuld.

Voor het aanvragen van een nieuw wachtwoord kies je voor “wachtwoord vergeten”, waarna het nieuwe wachtwoord naar je e-mailadres verzonden wordt.

Extra les kan worden gevolgd op uitnodiging van de zwemlescoördinator. Het is wel mogelijk om zelf te oefenen tijdens het gezinszwemmen. Op vertoon van de leskaart kan het leskind gratis zwemmen in het bijzijn van een betalende, meezwemmende volwassene.

Voor het opzeggen van de zwemlessen geldt een opzegtermijn van 1 maand. Bij de receptie is een opzegformulier verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om een mail te sturen naar info.oostelijk@sportfondsen.nl met daarin de gegevens van de leerling, het kaartnummer en de uitschrijvingsdatum.

Alleen na het behalen van diploma C. Het resterende abonnementsgeld wordt dan omgezet naar een tegoed op de magneetkaart, dat te gebruiken is voor artikelen of activiteiten binnen het Oostelijk Zwembad. De maand opzegtermijn is na het behalen van bovengenoemde diploma’s overigens niet van toepassing.

Het is niet toegestaan onze bezoekers, die in het zwemgedeelte aanwezig zijn te fotograferen of filmen. Fotograferen of filmen van jouw eigen kind is alleen toegestaan tijdens de eerste zwemles en het diplomazwemmen. Bedankt voor jouw medewerking!

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen opgesteld. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: 0900 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur, gebruikelijke belkosten) of via WhatsApp: 06 53 64 69 28.

Banenzwemmen

Ja, banenzwemmen is mogelijk. Voor tijden en tarieven kijk je hier.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.