Update coronamaatregelen per 13 november

Nieuws

Update coronamaatregelen per 13 november

Publiek zwemles

Vanaf zaterdag 13 november 18:00 uur gelden er nieuwe coronamaatregelen voor de zwembaden.

Met ingang van deze datum gelden de maatregelen opgesteld door de Rijksoverheid en conform het Protocol Verantwoord Zwemmen versie 8.1.

De belangrijkste wijzigingen hierin zijn:

  • Publiek is niet toegestaan bij sportwedstrijden en trainingen.
  • Bij leszwemmen en diplomazwemmen mogen ouders/begeleiders met een coronatoegangsbewijs helpen bij het omkleden.
  • Tijdens de zwemles en het diplomazwemmen moeten de ouders/verzorgers onze accommodatie helaas verlaten. Uiteraard maken onze zwemonderwijzers er tijdens het diplomazwemmen een groot feest van met de kinderen!

De maatregelen van 6 november blijven nog steeds van kracht.

Richtlijnen overheid
Bij Sportfondsen vinden wij de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers belangrijk. Zwemmen en sport in het algemeen maakt onderdeel uit van een gezonde levensstijl. In een veilige omgeving. Daarom volgen wij de richtlijnen van de overheid om het aantal coronabesmettingen te beperken. Wanneer de huidige richtlijnen veranderen, dan zullen wij die volgen en hierover via onze website en social media informeren.

Wij, alle bij Sportfondsen aangesloten zwembaden, volgen het officiële Protocol Verantwoord Zwemmen (versie 8.1) dat is opgesteld door de Wizz (Vereniging van Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen), namens de gezamenlijke partijen in de zwembadbranche en in overleg met het ministerie van VWS. Andere initiatieven of onofficiële protocollen, zoals die van de NSWZ, volgen wij NIET.

Q&A

Waarom moet ik een coronatoegangsbewijs laten zien?
De overheid verplicht het tonen van een coronatoegangsbewijs voor binnensportlocaties, inclusief sportkantines (met uitzondering van afhaal), kleedkamers en andere faciliteiten, voor iedereen vanaf 18 jaar.

Waarom moet ik bij jullie wel een coronatoegangsbewijs laten zien en bij een andere sportaccommodatie niet?
Wij volgen de richtlijnen van de overheid. Over een andere sportaccommodatie kunnen wij geen uitspraken doen.

Zijn jullie wel of niet een publieke ruimte?
Voor het coronatoegangsbewijs in binnensportlocaties is het niet van belang of het om een publieke (of openbaar toegankelijke) ruimte gaat. De overheid stelt een coronatoegangsbewijs verplicht voor binnensportaccommodaties, inclusief sportkantines (met uitzondering van afhaal), kleedkamers en andere faciliteiten, voor iedereen vanaf 18 jaar.

Waar moet ik mijn kind omkleden als ik geen coronatoegangsbewijs heb?
Ouders die geen coronatoegangsbewijs hebben, kunnen familie of een bekende (met coronatoegangsbewijs) vragen om hun kind te begeleiden. Is dat niet mogelijk, dan kunnen we voor jouw kind de zwemlessen opschorten.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.